Srijeda, 17 Srpanj 2019

Rezultati državne mature u Ogulinu nisu sjajni ali su bolji od državnog prosjeka

Napisao/la 
Nedavno su objavljeni rezultati državne mature. Od tada do danas o njima bruji cijela Hrvatska. Naime, po riječima prosvjetara, ovogodišnji rezultati najlošiji su do sada. 

Ponukani time, kontaktirali smo ravnateljice ogulinskih srednjih škola kako bi saznali koliko su uspješni bili njihovi učenici. Ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, Sanja Dubić, smatra da su njihovi rezultati bolji od hrvatskog prosjeka, ali bez obzira na to, njima nisu u potpunosti zadovoljni. Naime, od 83 učenika, njih 75-ero izašlo je na državnu maturu, a četvero ih je palo. Dakle, u ovoj školi maturu nije položilo 12 učenika. Prolaznost gimnazijalaca nakon završenog ljetnog roka je 91%, a najviše muke zadala im je matematika. 
U strukovnom odjeljenju rezultati su lošiji, prolaznost je bila 55%. Od 32 učenika, državnu maturu položilo je njih 15, a 12 učenika je palo. Zbog popravnih ispita petero ih nije ni pristupilo polaganju. I tamo je kobna bila matematika.

Po riječima ravnateljice Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Zrinke Ceranić- Jurković, 45 učenika ove škole nisu bili obveznici polaganja državne mature. Troje ih nije položilo, a šestero učenika zbog popravnih ispita nije moglo pristupiti polaganju. Iako uvijek može bolje, ovakvim rezultatom ravnateljica je zadovoljna.

Sve u svemu, čini se da rezultati u Ogulinu nisu sjajni ali su zasigurno bolji od državnog prosjeka
Pročitano 872 puta