Tina Trivanović - Radio Ogulin - Radio Ogulin http://arhiva-rog.com Thu, 28 Mar 2024 11:16:09 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hr-hr Čestitka gradonačelnika Domitrovića http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2195-cestitka-gradonacelnika-domitrovica.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2195-cestitka-gradonacelnika-domitrovica.html Čestitka gradonačelnika Domitrovića
Povodom Dana Grada Ogulina i župe Sv. Križa, uz dobre želje za budućnost i prosperitet našega Grada, svim građanima i vjernicima gradonačelnik Dalibor Domitrović uputio je prigodnu čestitku. U njoj stoji:

"Drage Ogulinke i Ogulinci !

Uz čestitke koje vam upućujem povodom Dana Grada Ogulina, želim vam se obratiti sa par riječi, kao svojim dragim sugrađanima.
U ovim danima proslave ističemo sve ono što je dosad učinjeno i što još treba kako bi se u ovom prekrasnom kraju lijepo živjelo.
Od kako sam preuzeo dužnost gradonačelnika nastojim provesti do kraja već započete projekte i osmisliti nove, osobito vezane za izgradnju komunalne infrastrukture.
Raznim poticajima nastojimo oživiti gospodarstvo i socijalnim programom dati potporu onima najugroženijima.
Ozbiljno se radi na popunjavanju Poduzetničke zone, koja će izgradnjom poslovnih pogona omogućiti zapošljavanje Ogulinaca. Isto tako potičemo njegovanje kulture i tradicije, posebno vezano za razvoj turizma u ovom našem lijepom ogulinskom kraju.
Na nama je da u tome ustrajemo, da svoje sposobnosti i ljubav prema Ogulinu pretočimo u djela, za dobrobit svakog pojedinca.
Još jednom želim svako dobro Ogulinu, Ogulinkama i Ogulincima."

                                                                                                                                                                                Gradonačelnik
                                                                                                                                                                              Dalibor Domitrović
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Sat, 14 Sep 2019 08:00:51 +0200
Otvoren je 6. Festival Ogulinskog zelja http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2194-otvoren-je-6-festival-ogulinskog-zelja.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2194-otvoren-je-6-festival-ogulinskog-zelja.html Otvoren je 6. Festival Ogulinskog zelja
Otvaranje 6. Festivala ogulinskog zelja upriličeno je u petak ispred Pučkog otvorenog učilišta. Nazočne su pozdravili predsjednik LAG-a Frankopan Vladimir Kubelka, te gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je i otvorio ovogodišnji Festival zelja.

U programu su sudjelovali učenici Dječjeg vrtića Bistrac i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, koji su sudjelovali u dječjim radionicama i izložbi dječjih radova.

Ovom je prigodom otvoren i 5. SirCro festival, a proglašenje pobjednika bit će danas poslije podne. U 17 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, počinje i stručno predavanje o zadružnom poduzetništvu, a održat će ga predstavnici Poljoprivredne zadruge Plodovi Moslavine.

Prvi dan Festivala Ogulinksog zelja okončat će koncertom grupe SOUND SOURCE, koji će se održati u dvorištu Frankopanske kule, s početkom u 20 sati.

Festival se nastavlja u subotu bogatim programom kojeg možete pronaći na našoj web stranici.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Fri, 13 Sep 2019 12:34:14 +0200
U subotu će se trčati i 6. Ogulin Trail http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2193-u-subotu-ce-se-trcati-i-6-ogulin-trail.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2193-u-subotu-ce-se-trcati-i-6-ogulin-trail.html U subotu će se trčati i 6. Ogulin Trail
U subotu, na sam rođendan našeg grada, u 8 sati i 30 minuta bit će otvoreno i šesto izdanje Ogulin Traila, a ujedno i 9. kolo Trail lige centrale Hrvatske. Čast da otvori ovogodišnje izdanje Traila pripala je gradonačelniku Daliboru Domitroviću. Pripreme za ovo sportsko događanje traju već mjesecima, a posljednjih 7 dana njihov intenzitet je dosegao vrhunac.

Trčat će se „Regoč”, kraća „Kosjenka“, a obje utrke trkače vode kroz čudesne ljepote Kleka i Stožca te dolinom rijeke Dobre. Treća utrka je "Tintilinić", namijenjena djeci do 14 godina u kojoj mogu trčati uz pratnju punoljetne osobe. Utrke će okupiti preko 405 trkača, a, iako su rokovi za prijave istekli, još uvijek postoji mogućnost da se baš vi okušate u ovom izdanju Traila.

Naime, prijaviti se možete i na sam dan utrke, a detalje pojašnjava, u ime organizatora, Goga Salopek Blažević:

{mp3}20190913_OGULIN_TRAIL_GOGA_1{/mp3}

Organizatore veseli činjenica da Ogulin Trail iz godine u godinu sve više plijeni pažnju Ogulinaca. Neki od njih odvažuju se na sudjelovanje u utrci, dok će preostali uživati u cijeloj priči i bodriti trkače.

Kako će izgledati program u subotu, doznajemo od naše sugovornice:

{mp3}20190913_OGULIN_TRAIL_GOGA_2{/mp3}

Napomenimo kako je Ogulin Trail "dog friendly" utrka, što znači da u njoj, uz trkače, mogu sudjelovati i njihovi četveronožni ljubimci.

Organizatori su, zahvaljujući brojnim spozorima, za trkače, pobjednike, ali i publiku pripremili brojna iznenađenja.
Vrijedna ekipa iz Društva za sportsku rekreaciju "Koci", koja potpisuje organizaciju cijele ove priče, poziva sve Ogulince da dođu sutra na utrku i bodre trkače.

Goga Salopek Blažević za kraj poručuje:

{mp3}20190913_OGULIN_TRAIL_GOGA_3{/mp3}
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Fri, 13 Sep 2019 11:12:37 +0200
U petak se otvara Festival Ogulinskog zelja http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2192-u-petak-se-otvara-festival-ogulinskog-zelja.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2192-u-petak-se-otvara-festival-ogulinskog-zelja.html U petak se otvara Festival Ogulinskog zelja
Današnji program proslave Dana grada, prema rasporedu, jutros je nasatvljen kreativnom kolonijom Gradskog društva Crvenoga križa Ogulin na Šmitovom jezeru. U 17,00 sati počinje radionica „Elektronika – osnovni dijelovi strujnog kruga“, Društva pedagoga tehničke kulture, u Centru za tehničku kulturu Pučkog otvorenog učilišta, a od 18,30 sati – bit će služena misa trodnevnica povodom blagdana Uzvišenja Svetoga Križa. U 20,00 sati možete besplatno pogledati kazališnu predstavu „ Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere“ čiji je pokrovitelj Grad Ogulin. Predstava će se održati  u Školskoj sportskoj dvorani, kraj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Sutra, u 10 sati, na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta bit će otvoren dvodnevni Festival Ogulinskog zelja, te Crosir festival. Festival je jedna u nizu aktivnosti u sklopu proslave Dana grada Ogulina. Bogat program Festivala odvijat će se na dvije lokacije - centralno događanje održavat će se na trgu kod Golubice u Ogulinu, dok će se bogati sadržaji za djecu odvijati u Frankopanskom kaštelu. U sklopu festivala bit će, između ostalog, i stručnih predavanja. Kruna prvog dana festivala bit će koncert grupe Sound source, a on će se održati u dvorištu Frankopanske kule s početkom u 20 sati.

U subotu ćete u Parku kralja Tomislava, od 10 sati, na izložbeno – prodajnim štandovima imati priliku kušati i kupiti poljoprivredne i ostale proizvode lokalnih proizvođača. Na Crvenom igralištu, od 11 sati, imate priliku razgledati izložbu pasa mješanaca. Od 13 sati bit će upriličena promocija domaćih jela od kiselog zelja, te besplatan ručak za građane. U 14 sati počinje koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, a od 16 sati i 30 minuta natjecanje domaćica u pripremi ogulinskih masnica.
Organizatori ovog događanja, među ostalima, su LAG Frankopan i Grad Ogulin.

Kompletan program Festivala Ogulinskog zelja možete pronaći i pogledati na našoj web stranici.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Thu, 12 Sep 2019 10:02:49 +0200
Investicijama vrijednijim od milijun eura otvorit će se 40-ak novih radnih mjesta http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2190-investicijama-vrijednijim-od-milijun-eura-otvorit-ce-se-40-ak-novih-radnih-mjesta.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2190-investicijama-vrijednijim-od-milijun-eura-otvorit-ce-se-40-ak-novih-radnih-mjesta.html Investicijama vrijednijim od milijun eura otvorit će se 40-ak novih radnih mjesta
Poduzetnička zona Ogulin gotovo je u potpunosti popunjena! Ovu dobru vijest čuli smo u srijedu u uredu gradonačelnika, tijekom potpisivanja ugovora sa dvojicom ogulinskih poduzetnika koji će svoje investicije pokrenuti upravo u ogulinskoj zoni.
Naime, gradonačelnik Dalibor Domitrović je sa dirketorom tvrtke Lidar d.o.o., Dariom Lipošćakom potpisao ugovor o kupoprodaji nekretnine, dok je sa vlasnikom tvrtke Metalika d.o.o., Zdravkom Sabljakom stavio potpis na ugovor o osnivanju prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Gradonačelnik nije krio zadovoljstvo učinjenim, a ovom prigodom je istakao:

{mp3}20190911_PODUZETNICKA_ZONA_1_GRADONACELNIK{/mp3}

Domitrović je poželio investitorima puno sreće i uspjeha u njihovom daljnjem radu, a nazočnim novinarima obratio se u nastavku vlasnik tvrtke Metalika, Zdravko Sabljak:

{mp3}20190911_PODUZETNICKA_ZONA_2_ZDRAVKO_SABLJAK{/mp3}

O investiciji i planovima tvrtke Lidar, doznali smo nešto više od Daria Lipošćaka:

{mp3}20190911_PODUZETNICKA_ZONA_3_DARIO_LIPOSCAK{/mp3}

Potpisivanju ovih ugovora je nazočio i direktor Poduzetničke zone Ogulin, Mladen Stipetić:

{mp3}20190911_PODUZETNICKA_ZONA_4_MLADEN_STIPETIC{/mp3}

Potpsivanju ugovora nazočili su i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Wed, 11 Sep 2019 10:45:34 +0200
Vijećnici odlučili - Ogulin će dobiti Trg Petra Stipetića! http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2188-vijecnici-odlucili-ogulin-ce-dobiti-trg-petra-stipetica.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2188-vijecnici-odlucili-ogulin-ce-dobiti-trg-petra-stipetica.html Vijećnici odlučili - Ogulin će dobiti Trg Petra Stipetića!
Ukupno 18 točaka dnevnog reda brojala je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, a njome je predsjedavao Marinko Herman. Sve je započelo s Aktualnim satom tijekom kojeg je 11 vijećnika svoja pitanja uputila uglavnom gradonačelniku Domitroviću. Zanimali su se uglavnom za komunalne teme i aktualne projekte koje provodi gradska vlast. Aktualni sat potrajao je gotovo puna 2 sata, a protekao je u mirnom tonu.

Uslijedila je rasprava o prijedlogu Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu. Podsjećamo, Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, predložila je da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima je na sjednici Gradskog vijeća prezentirao predsjednik Komisije Ivan Vuković. Nakon kraće rasprave, ovaj prijedlog je podržalo 15 nazočnih vijećnika, dok je 1 bio suzdržan. Tako će u subotu naš grad dobiti trg koji će nositi ime generala Petra Stipetića.

Jednoglasno je podržan i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina za 2019. godinu, a ona će biti uručena laureatima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u subotu, u 12 sati. Tako će ovogodišnje priznanje za životno djelo biti uručeno Zvonku Trdiću, te posthumno Franji Domitroviću – Kirbiju. Priznanjem za stvaralački rad okitit će se Duško Gvozdić za rad u sportu Grada Ogulina, Hrvatsko pjevačko društvo Klek povodom 125. obljetnice svoga djelovanja, te, povodom 100. godišnjice svog osnutka, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana.

U nastavku sjednice, između ostalog, raspravljalo se i o prijedlogu 1. izmjena i dopuna Proračuna Grada Ogulina za tekuću godinu, te o izvješću o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine.
Tijek sjednice imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Mon, 09 Sep 2019 14:10:14 +0200
519. rođendan Grada Ogulina slavit ćemo bogatim programom http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2187-519-rodendan-grada-ogulina-slavit-cemo-bogatim-programom.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2187-519-rodendan-grada-ogulina-slavit-cemo-bogatim-programom.html 519. rođendan Grada Ogulina slavit ćemo bogatim programom
Turnirom Ženskog rukometnog kluba Ogulin te projekcijom filma "General", u subotu je započeo program proslave 519. rođendana Grada Ogulina i blagdana Uzivšenja Svetoga Križa. Rukometni turnir održan je u Gradskoj sportskoj dvorani, dok je projekcija filma održana u Školskoj sportskoj dvorani. Besplatne ulaznice za projekciju podijeljene su zainteresiranim sugrađanima, koji su u velikom broju zauzeli svoja mjesta i uživali u filmu.

Ovogodišnji program proslave Dana Grada Ogulina uistinu je bogat i sadržajan, a, danas i u utorak, bit će nastavljen, u Pučkom otvorenom učilištu, radionicama Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin. Danas, od 17 sati, na rasporedu je radionica pod nazivom "Robokids". U utorak, u isto vrijeme i na istom mjestu, održat će se turnir u računalnim igrama "Gaming night".

Program proslave trajat će sve do nedjelje, 15. rujna, a, između ostalog, u petak nas u Frankopanskom kaštelu, od 10 sati, očekuje otvorenje Festivala Ogulinskog zelja, radionice za djecu, te Crosir festival. Osim toga, petak i subota nude nam brojne koncerte, izložbe, predstave, a u subotu će rođendanska proslava doživjeti svoj vrhunac.

Naime, na sam Dan Grada, 14. rujna, Ogulin bi trebao dobiti i Trg Petra Stipetića, a u podne će, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, bit održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Sve će okončati velikim, slavljeničkim koncertom Psihomodo popa. Posljednjeg dana proslave, u nedjelju, očekuju nas sportski sadržaji.

Teško je u par minuta prepričati sve ono što nas očekuje u gradu podno Kleka u narednim danima, pa vas pozivamo da zavirite u program i pronađete nešto za sebe.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Mon, 09 Sep 2019 10:17:58 +0200
U emisiji "Oči u oči" o radu Centra za socijalnu skrb Ogulin http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2184-u-emisiji-oci-u-oci-o-radu-centra-za-socijalnu-skrb-ogulin.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2184-u-emisiji-oci-u-oci-o-radu-centra-za-socijalnu-skrb-ogulin.html U emisiji
U današnjoj emisiji "Oči u oči" ugostili smo ravnateljicu ogulinskog Centra za socijalnu skrb Valentinu Crnjaković Vuković, te njezinu zamjenicu Draganu Vukelju. Kroz razgovor smo imali priliku čuti više detalja o radu ove ustanove u našem gradu, ali i o problemima i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću njihovi korisnici. Emisija je donijela i niz korisnih informacija za potencijalne korisnike, a, ukoliko ste ju propustili poslušati, možete to učiniti danas, od 15 sati i 30 minuta, na 96,6.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Sun, 01 Sep 2019 10:43:15 +0200
Poteškoće s napajanjem električnom energijom odašiljača na Kleku http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2183-poteskoce-s-napajanjem-elektricnom-energijom-odasiljaca-na-kleku.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2183-poteskoce-s-napajanjem-elektricnom-energijom-odasiljaca-na-kleku.html Poteškoće s napajanjem električnom energijom odašiljača na Kleku
Vjerujemo da ste primjetili kako u petak, tijekom dana, nismo bili u mogućnosti emitirati naš redoviti program. Razlog tome su poteškoće s napajanjem električnom energijom našeg odašiljača na Kleku. Djelatnici HEP-a su na terenu, a naš program ćete moći ponovno slušati nakon što kvar bude otklonjen. Ovim putem nudimo vam našu ispriku i nadamo se što skorijem povratku u naš radijski eter.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Fri, 30 Aug 2019 13:50:34 +0200
SZGO nudi ugostiteljski objekt u Kuglani u zakup http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2181-szgo-nudi-ugostiteljski-objekt-u-kuglani-u-zakup.html http://arhiva-rog.com/home/arhiva/item/2181-szgo-nudi-ugostiteljski-objekt-u-kuglani-u-zakup.html SZGO nudi ugostiteljski objekt u Kuglani u zakup
Športska zajednica Grada Ogulina, 29. kolovoza, je objavila natječaj za davanje u zakup ugostiteljskog prostora u kuglani Klek Ogulin. Radi se o prostoru na adresi Žegar VI/3 , površine 80 m2, koji služi za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Zakupac uzima u zakup ugostiteljski prostor u viđenom stanju.

Početni iznos zakupnine iznosi 45,00 kn + pdv za metar kvadratni korisne površine mjesečno. U cijenu nisu uključeni troškovi vode, struje, grijanja i drugi režijski i komunalni troškovi. Zakupac je dužan najamninu plaćati mjesečno unaprijed i to najkasnije do petog dana u mjesecu.
Ugostiteljski prostor daje se u zakup na određeno vrijeme na rok od 5 godina, uz mogućnost produljenja na daljnjih 5 godina, pod uvjetom da zakupac uredno pruža usluge i podmiruje obveze prema zakupodavcu.

Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, te pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.
Natječaj se provodi putem zatvorenih pisanih ponuda, koje se mogu podnijeti u roku 8 dana od objave natječaja, a potrebno ih je dostaviti na adresu Športska zajednica Grada Ogulina, Bolnička 9, Ogulin, s naznakom "NE OTVARAJ – natječaj za davanje u zakup ugostiteljskog prostora“.

Otvaranje i razmatranje ponuda, te odabir najpovoljnije ponude izvršit će Natječajna komisija ŠZG Ogulina nakon isteka roka za dostavu ponuda.
O rezultatima natječaja ponuditelji će biti obaviješteni u roku od 3 dana od dana izbora najpovoljnijeg ponuditelja.

Više informacija o potrebnim uvjetima i dokumentaciji za prijavu na natječaj možete dobiti u Športskoj zajednici Grada Ogulina.
]]>
tina@radio-ogulin.hr (Tina Trivanović) Grad Fri, 30 Aug 2019 08:48:04 +0200