Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017

Dalibor Domitrović i Sanja Marković komentirali izborne rezultate

Napisao/la 
Po privremenim rezultatima DIP-a pobjednik u 2. krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Grada Ogulina je kandidat SDP-a Dalibor Domitrović. Time je nakon Rudolfa Špehara, Ivana Kolića, Ivana Vučića, Nikole Magdića i Jure Turkovića, svih iz HDZ-a, Ogulin dobio novog 6. gradonačelnika iz reda SDP-a i HNS-a.
 
Pravo glasa u Ogulinu imalo je 11.344 birača, a glasovanju je pristupilo njih 5.405 (47,65%), nevažećih listića bilo je 105, odnosno 1,94%. Za Dalibora Domitrovića čiji će zamjenici biti Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja, glasovalo je 49,75%, odnosno 2689 birača.
Protukandidatkinja bila mu je kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera, Sanja Marković. Za nju i njezine zamjenike, Tonu Radočaja i Tomislava Lipošćaka glasovalo je 48,31%, odnosno 2.611 birača, što znači da je budući gradonačelnik Ogulina, Dalibor Domitrović, pobijedio sa 78 glasova više.
Novi gradonačelnik Grada Ogulina, Dalibor Domitrović, prokomentirao je za Radio Ogulin rezultate izbora te zahvalio svima koji su svoj glas dali upravo njemu:



Istakavši zadovoljstvo u svoje ime ali i SDP-a, Dalibor Domitrović prokomentirao je i činjenicu da je HDZ nakon 27 godina svrgnut s vlasti u Ogulinu:



Obzirom da još uvijek nije jasna slika Gradskog vijeća Grada Ogulina, pitali smo budućeg gradonačelnika Dalibora Domitrovića, planiraju SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici koalicije kako bi u GV imali sigurnu većinu:



Za Radio Ogulin viđenje kampanje i rezultata izbora komentirala je i HDZ-ova kandidatkinja Sanja Marković:



Prokomentirala je Sanja Marković i koji su slijedeći HDZ-ovi koraci te dogovara li se koaliranje u  Gradskom vijeću:

Pročitano 4076 puta