Srijeda, 09 Kolovoz 2017

Iako je na snazi Odluka o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom, u 8 dana izbilo čak 25 požara

Napisao/la 
Od predsjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, Roberta Hranilovića doznajemo da je u proteklih osam dana na području Karlovačke županije izbilo čak 25 požara na otvorenom. Podsjetimo, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite, župan Damir Jelić donio je Odluku o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom na području Karlovačke županije pa je činjenica o požarima doista zabrinjavajuća. Niame, dokaz je to da građani nisu svjesni koliko je velika opasnost od požara. Odluka koju je donio župan na snazi je do 31. kolovoza.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, Robert Hranilović, objasnio nam je kakva je situacija trenutno i koje opasnosti nam prijete kada se ne pridržavamo spomenute Odluke:



Uz požare koji  prijete na domaćem terenu, vatrogasci iz Karlovačke županije od početka ljeta su angažirani i na priobalju. Robert Hranilović prisjetio se strašnog požara u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, ali istakao da su i trenutno naši vatrogasci na dislokaciji:



Na kraju našeg razgovora, predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije još jednom je apelirao na sve građane da poštuju Odluku koja je donesena kako bi izbjegli nastajanje materijalne štete, a kako sam kaže, svjedoci smo da svake godine u takvim požarima ima i stradanja građana:



I za kraj podsjetimo da oko 80 posto požara nastaje djelovanjem čovjeka, i to uslijed: nepažnje, nemara, namjernog paljenja, dječje igre, nestručnog održavanja i rukovanja strojevima i alatima.
Pročitano 2440 puta