Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018

Ususret Uskrsu

Napisao/la 
Protekli vikend u Ogulinu je bilo veselo, sve u znaku iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana. U sklopu manifestacije «Uskrs u Ogulinu» u subotu je otvoren Uskrsni sajam koji je raznolikom ponudom privukao Ogulince. Moglo se naći svega, od domaćeg meda i medica, raznih ulja, kupinovog vina, likera, sireva do ukusnih kolača…
To vrijeme iskoristile su i predstavnice Udruga žena liječenih od bolesti dojke Europa Donna „ Agatha" Karlovac i patronažne sestre Doma zdravlja Ogulin predvođene ravnateljicom Zlatom Kurelac koje su i ove godine provele akciju "Dan narcisa" posvećenu oboljelima od raka dojke.

Nešto kasnije u Pučkom otvorenom učilištu uprizorena lutkarska predstava "Jaje" koju su u prepunoj dvorani izvele odgajateljice DV Bistrac.
Poslije predstave mališani su oko Golubice tragali za pisanicama koje su vješto sakrile predsjednica DND-a Liljana Kaurić i direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković. Svaku pronađenu pisanicu mogli su zamijeniti za slatkiš.Tijekom subotnjeg prijepodneva u Zavičajnom muzeju održana je radionica ogulinskih gimnazijalaca o uskrsnim običajima ukrašavanja pisanica, kao i radionica tradicijskog načina bojenja jaja. U Ivaninoj kući bajke održana je kreativna radionica na kojoj su se izrađivale košarica za jaja.

Prošlotjedni program završen je predstavom "Lazarovo uskrsnuće". Koju su izveli učenici Obrtničko – tehničke škole, a manifestacija "Uskrs u Ogulinu" nastavlja se i ovaj tjedan.
Pročitano 1506 puta