Četvrtak, 29 Ožujak 2018

Zahvaljujući djeci pedijatrijska ambulanta bogatija za 70-ak slikovnica

Napisao/la 
Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove godine provodi akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, kojom se među djecom želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.

Tijekom veljače i ožujka svi zainteresirani mogli su u knjižnicu donijeti svoju slikovnicu koju su odlučili pokloniti, a moći će to učiniti i ubuduće.
Od ravnateljice knjižnice, Marijene Mazor, saznali smo da je do sada prikupljeno sedamdesetak slikovnica, a najveći broj njih zahvaljujući učenicima 1. b razreda Prve osnovne škole na čelu s učiteljicom Slavicom Tripalo. Knjige su u četvrtak 29. ožujka poklonjene pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja Ogulin, kako bi mališanima čekanje na preglede prošlo brže i ugodnije.
Svoje zadovoljstvo dobivenim slikovnicama nisu krile liječnice Marina Kojčin i Zorka Erdezel-Žgela, kao ni medicinske sestre ambulante kroz koju, po riječima ravnateljice Doma zdravlja, Zlate Kurelac, dnevno prođe najmanje osamdesetak djece. Naime, čitajući djeci dok čekaju na red, smanjiti će se nervoza i strah pa će i naše liječnice lakše i brže obaviti preglede.

Nadamo se da će svi korisnici ambulante pokazati savjesnost i odgovornost, posebice odrasli pa svoje mališane naučiti knjigu vratiti na mjesto kako bi i drugu mali pacijenti mogli uživati u čitanju jer su te slikovnice namijenjene isključivo korištenju u čekaonici. Uvjereni smo da djecu nećemo razočarati pa kutiju s knjigama brzo, trajno isprazniti.
Pročitano 2415 puta