Petak, 25 Siječanj 2019

Počeo je povijesni vikend ogulinskog tenisa

Napisao 
U ogulinskoj Teniskoj dvorani je, u nazočnosti gostiju i uzvanika, svečano otvoren Europe Winter Cup U12. Hrvatska je tako, točnije Ogulin, po prvi put u povijesti ugostila ovaj vrhunski turnir za dječake do 12 godina. TK Ogulin organizator je natjecanja Zone A, a kvalifikacijska skupina, koja se okupila u Ogulinu, broji osam reprezentacija . Europe Winter Cup odigravati će se do nedjelje. Boje naše zemlje branit će 11- godišnji ogulinac Anton Stipetić, Noa Levak iz Čakovca, te Duje Markovina iz Splita, a pod vodstvom trenera reprezentacije Danijela Dvornika.

Na svečanom otvorenju tenisače su pozdravili predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je i otvorio natjecanje.

Ove godine na Europe Winter Cup U12 prijavile su se ukupno 33 reprezentacije, a ogulinska kvalifikacijska skupina broji osam reprezentacija:
1. Hrvatska
2. Švicarska
3. Italija
4. Moldavija
5. Srbija
6. Slovačka
7. Poljska
8. Slovenija.

Reprezentacije koje osvoje 1. i 2. mjesto ostvarit će pravo na plasman u završni turnir koji će se održati u Češkoj. Inače, preostalih 25 reprezentacija podijeljene su u još tri kvalifikacijske skupine, a mečevi će se odigravati u Češkoj, Latviji i Danskoj.
Pokrovitelji ove smotre vrhunskog tenisa za dječake do 12 godina su Hrvatski teniski savez, Grad Ogulin i Karlovačka županija. Dođite u Tenisku dvoranu i podržite našeg Antona i reprezetaciju u borbi za plasman u veliku završnicu.
Pročitano 999 puta