Radio Ogulin

Radio Ogulin

Nastavak subotnje proslave Dana Grada Ogulina i blagdana Užvišenja Svetog Križa donio je i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina, koju ste imali priliku pratiti uživo u našem programu. Sjednica je održana u Školskoj sportskoj dvorani.

Predsjednik Vijeća Marinko Herman pozdravio je nazočne goste, među kojima su bili saborski zastupnici, predstavnici vojske i policije, gradonačelnici brojnih gradova i načelnici općina, gradski vijećnici i predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u svom obraćanju govorio je o brojnim pokrenutim projektima koji su realizirani i onima koji će se u njegovom mandatu privesti kraju, ali će biti  pokrenuti i novi u vrijednosti 60-ak milijuna kuna. Najviše ga raduje broj novozaposlenih Ogulinaca, popunjenost Poduzetničke zone gotovo 100 posto, te mladi koji se žele vratiti u Ogulin.

U nastavku su podijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Primili su ih Duško Gvozdić za izuzetan trud u radu s kuglačima - osobama s invaliditetom,  Hrvatsko pjevačko društvo Klek za doprinos u razvoju urbane kulture, a povodom 125. obljetnice osnutka društva,  te Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, koja slavi stotu obljetnicu.

Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Zvonku Trdiću za dugogodišnji rad na vrednovanju kulturne baštine ogulinskog kraja,  te posthumno Franji Domitroviću (Kirbiju) za 50 godišnji volonterski, humanitarni i kulturni rad. Nagradu je primila njegova kćerka Danijela Veršec.

Uime svih nagrađenih, riječi zahvale uputio je Zvonko Trdić, a uime nazočnih gradonačelnika i načelnika pozdrave i čestitke domaćinima uputio je gradonačelnik Tomislav Boljar, dok je uime župana Karlovačke županije to učinio saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Program su svojim nastupom uveličali članovi Pjevačkog društva Klek, izvevši novu himnu grada Ogulina.
519. rođendan našeg Ogulina ostat će trajno zapisan u njegovoj povijesti. Naime, u subotu prije podne na Trgu hrvatskih rodoljuba nekoliko izaslanastava položilo je vijence i upalilo svijeće, odajući na taj način počast svim poginulim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu. Potom su se uputili do zgrade Pučkog otvorenog učilišta gdje su nazočili svečanom proglašenju Trga Petra Stipetića, generala Hrvatske vojske i počasnog građanina našeg grada.

Osim njegove kćerke Vesne, koja je otkrila spomen ploču s njegovim likom, ovom su činu nazočili i nazočnima se obratili predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i autor HTV-ove emisije o generalu Stipetiću Hrvoje Zovko, potom i general Marijan Mareković, te vice admiral Robert Hranj.

Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Dalibor Domitrović je poručio kako Ogulinci mogu biti ponosni na našeg sugrađanina Petra Stipetića, koji će ostati zapamćen ne samo po svom radu i djelu, nego i poštenju koje ga je krasilo cijeli život.

Među brojnim Ogulincima, koji su nazočili otvorenju Trga Petra Stipetića,  bili su i brojni saborski zastupnici i izaslanik župana Karlovačke županije, kandidat za predsjednika RH, bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović sa suradnicima, te brojni predstavnici medija.

Proglašenje Trga Petra Stipetića imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.
Što se događalo u gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija i zbog čega je bivšem direktoru Zdravku Paušiću uručen izvanredni otkaz ugovora o radu, novinari su doznali na tiskovnoj konferenciji, koja je održana nakon zajedničke sjednice Skupštine i Nadzornog odbora ovog trgovačkog društva.

U uvodnoj riječi novinarima se obratio direktor tvrtke Bojan Prebežić, koji je naglasio:



Prema riječima predsjednika Nadzornog odbora Ivana Vukovića, ovo je tijelo na nepravilnosti moralo reagirati:



Predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije, gradonačelnik Dalibor Domitrović, iznio je tek dio financijskih pokazatelja, koji upućuju na moguće nepravilnosti u poslovanju:



Na novinarsko pitanje o izlaznim računima, Domitrović je odgovorio:



Kako doznajemo u četvrtak u poduzeće stižu sudski i financijski vještaci koji će točno utvrditi činjenično stanje, nakon čega će se znati ima li osnove za podizanje kaznene prijave.
U današnjoj emisiji "Oči u oči" zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja govorila je o programu proslave 519. rođendana našeg grada. Reprizu slušajte od 15,30 sati.
U ponedjeljak je održan zbor građana Mjesnog odbora Grad. Ovo je drugi zbor građana sazvan u vezi imenovanja Trga generala Petra Stipetića u Ogulinu. Lani je bilo određenih problema, jer se bivši gradski vijećnici nisu složili s tim prijedlogom, pa je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti,  po drugi put predložila da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima na zboru građana prenio predsjednik Ivan Vuković.

“Nitko, osim Pučkog otvorenog učilišta, neće morati mijenjati adresu”- naglasila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ljiljana Gračanin, koja je naglasila da je jednoglasno sve podržano i na Vijeću Mjesnog odbora, a zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja pohvalila je inicijativu i napomenula kako je upravo Dan grada, 14. rujna, idealna prilika da se to i učini.

O svemu su svoje mišljenje u ponedjeljak mogli iznijeti i ostali građani, kojih je bilo malo, ali nisu imali nikakvih prigovora, te su nam rekli da doista nema razloga da se to konačno ne učini.

U ime predlagatelja na podršci je zahvalila predsjednica Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti Dubravka Vuković, koja se nada i jednoglasnoj podršci na sjednici Gradskog vijeća.
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je riječi o građanima koji jesu, ali i o onima koji se tek trebaju priključiti na kanalizacijski sustav, a do sada to, iz razno raznih razloga, nisu učinili. Kako doznajemo, njihov broj nije zanemariv, pa je na sjednici vijeća gradonačelnik Dalibor Domitrović najavio da će gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija nešto konkretnije učiniti i po tom pitanju.

Prema riječima direktora Bojana Prebežića, ova tvrtka je prije nekoliko dana kupila mini bager, te pristupila izvođenju radova na izgradnji kanalizacijskih priključaka potrošačima s područja grada Ogulina.

Svi građani koji nisu priključeni na kanalizacijski sustav, osim kod privatnih obrtnika, sada, dakle, tu uslugu mogu dobiti i od Vodovoda i kanalizacije. Mogu se javiti u upravu tvrtke, a tamo će im djelatnici izraditi ponudu.
Ovogodišnje izdanje Formula driver utrke – memorijal Ivica Kišasondi ponovno je oduševilo brojne Ogulince. Sve je započelo u subotu na stazi Klek, sjećanjem na tragično prminulog Ivicu Kišosndija koji je nesretno stradao upravo na jednoj utrci na ovoj stazi, pred 19 godina. Na tom mjestu okupila se njegova obitelj, te brojni prijatelji, koji će ga uvijek pamtiti. Prisjetio ga se i gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je tom prigodom upalio svijeću i položio vijence na mjestu gdje je poginuo, kao i Bojan Višnjić predsjednik AK Klek Ogulin.

Program utrke nastavljen je verfikacijama i tehničkim pregledom vozila na Bazi, a za vozače, publiku i goste bila je osigurana i ugostiteljska ponuda. Kruna subotnjeg programa bio je nastup ogulinskog benda Sound source.

Krema automobilizma u nedjelju je došla na svoje. Utrku su svečano otvorili predsjednik HAKS-a Davorin Štetner, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik Auto kluba Klek Ogulin Bojan Višnjić. Ogulinsko izdanje Formula drivera okupilo je 119 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije, iz 27 autoklubova, koje je tijekom dana bodrilo preko tisuću gledatelja. Nakon odličnih vožnji, koje su prošle bez većih problema, uz povoljne vremenske prilike i besprijekornu organizaciju, trebalo je proglasiti najbolje. Proglašenje i dodjela pehara obavljena je uz bučno navijanje i pozdravljanje okupljenih natjecatelja, službenog osoblja i mnoštva gledatelja, a sve je završilo u pravom automobilističkom stilu, “tuširanjem” šampanjcem.

AK Klek i ove se godine pokazao kao izvrstan organizator koji nije razočarao niti publiku, niti vozače, a ni goste. Osim čistog užitka u oktanskom sportu, publika je uživala u brojnim iznenađenjima koje su organizatori marljivo pripremali mjesecima. Bravo za ekipu AK Klek Ogulin!
U današnjoj emisiji "Oči u oči" ugostili smo zapovjednika JVP Ogulin, Marinka Turkalja. Govorio je o djelokrugu rada JVP, području koje pokrivaju, uvjetima u kojima rade, a saznali smo i koliko je požara bilo u prvom polugodištu ove godine. Osim ovih tema, dotakli smo se i mnogih drugi iz područja vatrogastva. Reprizu emisije poslušajte u 15,30 sati.
Pred tri tjedna tvrtka Vodovod i kanalizacija raspisala je javni natječaj za izgradnju tlačnog cjevovoda u Poduzetničkoj zoni, uređaj za pročišćavanje voda, sa crpnom stanicom.
Prema riječima direktora tvrtke Bojana Prebežića, vrijednost radova je 3,3 milijuna kuna, financira se sredstvima grada Ogulina, a investitor je Vodovod i kanalizacija.

Na natječaj su, rekao nam je, stigle dvije ponude i nakon što se obavi kontrola izabrat će se izvođač radova. Bojan Prebežić vjeruje da će to biti vrlo brzo i da će se u najskorije vrijeme krenuti sa izgradnjom tlačnog cjevovoda.
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019

Na Liščevki obilježen blagdan Sv. Roka

U nedjelju je na Liščevki , omiljenom izletištu župljana župe sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom, kod kapelice, prigodnim programom, po 23. put, obilježen i proslavljen blagdan Sv. Roka. Sve je započelo služenjem Svete mise, poslije koje je uslijedilo natjecanje u starim sportovima i druženje. Misno slavlje vodili su ogulinski dekan dr. Željko Blagus i župnik Oštarija i Cerovnika pop Ante Luketić.
Bilo je i zabavnih i ugostiteljskih sadržaja, a sve je, po običaju, bilo besprijekorno organizirano, tako da su se posjetitelji, koji su se i ove godine okupili u velikom broju,  zadržali cijeli dan, do večernjih sati.

Na Liščevki smo u mnoštvu vjernika i posjetitelja uočili i predstavnike lokalne vlasti, pa su tako u ime Grada Ogulina bili prisutni gradonačelnikovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja,  te saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.
Stranica 1 od 35