Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019

U subotu obilježen Dan narcisa uz "Kavu s Bachom"

Napisao 
U organizaciji Savjeta za zdravlje Karlovačke županije, Udruge žena liječenih od bolesti dojke Europa Donna „ Agatha „ Karlovac i domova zdravlja Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić i ove godine je  provodena  akcija Dan narcisa, posvećena oboljelima od raka dojke.
Pod motom Cvijetom narcisa protiv raka dojke, davala se podrška oboljelim ženama od raka dojke i podsjetilo sve žene na važnost redovitih preventivnih pregleda u svrhu ranog otkrivanja bolesti.

U Ogulinu je akciju provodio Dom zdravlja Ogulin prodajom narcisa na trgu kod golubice u subotu. Iako je bilo predviđeno da će akcija trajati sve do 13 sati, završena je puno ranije, jer su narcisi “nestali” već u roku od sat vremena. Akciju je podržao i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Inače, u isto vrijeme trgom su odjekivale skladbe Johanna Sebastiana Bacha i to zahvaljujući glazbenom događaju ‘Noć glazbe i Kava s Bachom 2019.’. Tako je u Ogulinu ovaj događaj održan po prvi put i to u organizaciji Glazbene škole Karlovac i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, kao projekt edukacije publike i obilježavanja 334. rođendana Johanna Sebastiana Bacha.

Podsjećamo, u petak je od 15:00 do 22:00 sata, u predvorju  Pučkog otvorenog učilište Ogulin,  upriličen Live stream koncert “Noć glazbe s Bachom”, a u subotu prije podne, na trgu kod Golubice “Kava s Bachom”.

Posjetitelji su tako uživali na proljetnom suncu, u Bachovoj glazbi, kavi i drugim napitcima, a slučajni su se prolaznici iznenadili ugodnim ambijentom i nesvakidašnjem prizorom na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta.
Pročitano 839 puta