Utorak, 27 Kolovoz 2019

Trg Petra Stipetića bit će otvoren na rođendan grada, 14. rujna – konačnu odluku donosi Gradsko vijeće

Napisao 
U ponedjeljak je održan zbor građana Mjesnog odbora Grad. Ovo je drugi zbor građana sazvan u vezi imenovanja Trga generala Petra Stipetića u Ogulinu. Lani je bilo određenih problema, jer se bivši gradski vijećnici nisu složili s tim prijedlogom, pa je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti,  po drugi put predložila da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima na zboru građana prenio predsjednik Ivan Vuković.

“Nitko, osim Pučkog otvorenog učilišta, neće morati mijenjati adresu”- naglasila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ljiljana Gračanin, koja je naglasila da je jednoglasno sve podržano i na Vijeću Mjesnog odbora, a zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja pohvalila je inicijativu i napomenula kako je upravo Dan grada, 14. rujna, idealna prilika da se to i učini.

O svemu su svoje mišljenje u ponedjeljak mogli iznijeti i ostali građani, kojih je bilo malo, ali nisu imali nikakvih prigovora, te su nam rekli da doista nema razloga da se to konačno ne učini.

U ime predlagatelja na podršci je zahvalila predsjednica Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti Dubravka Vuković, koja se nada i jednoglasnoj podršci na sjednici Gradskog vijeća.
Pročitano 842 puta