Petak, 23 Ožujak 2018

Od 55 prijava projekata, samo 9 ispravnih

Napisao/la 
Na poziv gradonačelnika Dalibora Domitrovića, u četvrtak 22. ožujka održan je sastanak s predstavnicima udruga. Povod sastanku bio je nedavno poništen Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi, te programa udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za grad Ogulin za 2018. godinu.
Naime, gradonačelnik je u uvodnom obraćanju objasnio da su na spomenuti javni poziv pristigle prijave za 55 projekata, a od toga svega ih je 9 bilo ispravnih, odnosno potpunih.
Tih 9 projekata prijavilo je 6 udruga, i to: Hrvatsko pjevačko društvo Klek, Udruga Oda prijateljstvu, DVD Ogulin, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga roditelja poginulih branitelja Ogulin i Moto klub Vještice.

Nakon što se ispričao udrugama koje su dostavile potpunu i ispravnu dokumentaciju, a morati će to učiniti još jednom, istakao je da je Gradu Ogulinu u interesu novac namijenjen udrugama, njima transparentno i podijeliti, a ne zadržati. Iz tog razloga svi zainteresirani moraju ponoviti prijave i to najvjerojatnije već idući tjedan jer će tada, još jednom, biti objavljen spomenuti javni poziv. Međutim, poslije ovoga koji će raspisati, šanse za popravak više neće biti.

Kako bi sve zainteresirane udruge dobile dio svog kolača, djelatnica gradske uprave Senka Turković na sastanku je kroz slikovitu prezentaciju detaljno objasnila proceduru prijave, potrebne obrasce, način popunjavanja, ali i istakla da svi koji žele, popunjene prijave mogu donijeti na uvid kako bi se ustanovilo jesu li potpune i točne ili nešto treba korigirati. Međutim, to ne znači da će službenice popunjavati prijave, već kako napominju, samo provjeravati i savjetovati.
Po završetku prezentacije, svega nekoliko predstavnika udruga postavilo je pitanja pa se činilo da je svima sve jasno. Nadajmo se da je tako, jer podsjetimo, projekti se provode kako bi unaprijedili i obogatili suživot svih sugrađana.
Pročitano 1630 puta